Hieronder de speech van Mr.drs. Oliver Spapens over De Ploeg op 9 november 2018 in Seoul in Zuid-Korea op het internationale congres over kunst: “ KAMS international Conference about Authentication and Appraisal 2018”
Bron:
Boek: Korea Arts management Service, pagina 62 t/m 85

    • De lezing van Mr. drs. Oliver Spapens, als PDF bestand in het Engels en Zuid – Koreaans:

 

  •  
Nederlandse Vertaling speech Mr. drs. Oliver Spapens KAMS international Conference .
Binnenkort hier de Nederlandse vertaling.

Met trots presenteert de Stichting Authentication in Art (AiA) in samenwerking met het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) de “Court of Arbitration for Art” (CAA).

CAA is een nieuw forum gespecialiseerd in [ internationale ] geschillenbeslechting middels arbitrage of mediation op het gebied van kunst in brede zin . CAA wil het volledige spectrum bestrijken van kunst-gerelateerde geschillen m.b.t. onder meer authenticiteit , restitutie , gestolen kunst , copyright , etc.

CAA zal formeel gelanceerd worden op 8 Juni , tijdens het Authentication in Art 2018 Congress in het Louwman Museum te Den Haag. Een belangrijk uitgangspunt van de CAA is dat bij haar procedures betrokken zullen zijn ervaren [ internationale ] juristen en [ technische ] experts , met affiniteit voor kunst en recht. 

Hieronder een link naar een artikel op News.artnet.com:

News.artnet.com/art-world/court-arbitration-art

Indien U of uw collega’s geïnteresseerd zijn in de activiteiten van AiA , meer in het bijzonder van de CAA , kunt u zich middels onderstaande link inschrijven voor het Congres .

Het Congres Programma:
Authentication in Art.organisatie 2018/congress-program-2018/

Indien u verdere vragen heeft kunt u deze richten aan:
Oliver Spapens (o.spapens@authenticationinart.org) of Milko den Leeuw (m.den.leeuw@authenticationinart.org)

Op de website PloeginArt wordt o.a. uitgebreid aandacht besteed aan de langstlopende Vervalsingszaak aangaande De Ploeg in Nederland. Hierbij is Johan Meijering een van de eisende partijen. Deze civiele zaak loopt inmiddels al 14 jaar.
naar website Ploughinart.org/nl

Zie ook:
Meer informatie over de Altink affaire II

‘Opgelicht?!’ stort zich op vals Ploeg-werk’

2018-05-01 Dagblad van het Noorden, door Eric Nederkoorn

Het AVROTROS-programma Opgelicht?! duikt dinsdagavond in de lawine aan vervalsingen die in omloop zijn van schilderijen van De Ploeg.

De omroep begint een website waarop een groot deel van de Zwaneveld-collectie wordt getoond. Die collectie, bestaande uit 550 schilderijen zogenaamd gemaakt door kunstenaars van de Groningse kunstkring De Ploeg, is voor pakweg 95 procent vals verklaard. Wat overigens niet wil zeggen dat die resterende 5 procent wel deugt. ,,Met die website kunnen mensen controleren of ze een vals Ploeg-schilderij boven de haard hebben hangen’’, zegt Marco Kamphuis, maker van de Opgelicht?!-aflevering.

Het gerechtshof bepaalde eerder dat schilderij Reitdiep niet van de hand van Jan Altink is. Foto Jan Willem van Vliet

Laatste nieuws!
Op dinsdag 1 mei a.s. besteedt de AVRO/TROS in haar programma “Opgelicht” uitgebreid aandacht aan
de kunstvervalsingen van de Groninger Ploeg en de ontvreemde kunstcollectie ‘Zwaneveld’.
Interviews met onder meer:
* Cor van Loenen uit Beilen;
* Mevrouw Corrie Zwaneveld-Snippe, eigenaar van de ontvreemde kunstcollectie ‘Zwaneveld’

Dinsdag 1 mei 2018: NPO 1 om 21.25 uur